събота, 16 февруари 2013 г.

5-те най-добри хранителни добавки за мъже



5-те най-добри хранителни добавки за мъже

Представям Ви хранителни добавки, които ще спомогнат покачването на мускулна маса и възстановяването, спецжиално за мъже.

Мултивитамин

Мултивитамините не са екзотика, а това е задължителнa хранителна добавка за всеки, който не приема достатъчно плодове и зеленчуци. (Това си ти  и до 80% от другите трениращи мъже). Вместо да прекалявате с дозите, приемайте достатъчно, колкото да покриете естествените си нужди от витамини и минерали, а за трениращи, може и да приемете пвоече от мултивитамините. Когато купувате мултивитамини, се уверете че купувате формула специално разработена за мъже, без допълнително желязо. Прекалено високите нива на този минерал, биха могли да увеличат риска от болест на сърцето (състояние, наречено hemachromatosis), казва Дъг Калман, MS, RD, директор на клиничните изследвания в Маями Research Associates.

Протеин на прах

Протеинът е хранителна добавка, подходяща за покачване на чиста мускулна маса, възстановяване или просто като допълнение към менюто. Можете да получите много белтъчини от храната си, но протеин на прах има и други предимства:  Удобството идва и от по-ниското съдържание на калории, отколкото от нормална високопротеинова храна. Пиене на протеинов шейк след треноровка ще увеличи скоростта на възстановяване на мускулите и ще доставите на тялото си, необходимите аминокиселини за изграждане на чиста мускулна маса. Има два широко използвани протеини: суроватъчен и казеин. Суроватъчен (Whey) протеин се абсорбира по-бързо от организма, а  протеина казеин се усвоява по-бавно, осигурявайки организма с по-дълга доставка на хранителни вещества за изграждане на мускулите. Ето защо много изследователи препоръчват като смес от двете, за да помогне за поддържането на освобождаване на аминокиселини в кръвта, за възможно най-дълго.

Креатинът

Хранителна добавка Креатин е синтетичен вариант за източник на енергия, който се произвежда естествено в тялото и се съхранява в мускулите. И тя работи! Множество проучвания показват, че креатинът се старае да спомогне за по-бързото възстановяване и растеж на постно мускулна маса след тренировка. Производителите, използвани да се съгласят, че новите потребители на креатин, би трябвало да започне да се сваля с едноседмична "зареждаща фаза" от 20 грама на ден, но въпреки това, последните изследвания показват, че това не е необходимо, според Крис Mohr, доктор, RD, асоцииран професор на храненето в университета в Луисвил. Можете да започнете да приемате креатин в нормалната доза от 5 грама на ден след тренировка. Можете дори да го смесвате директно с Вашия протеин на прах.

Зелен чай

Ако не сте бити по главата с констатации достатъчно през последната година, ето една рекапитулация: Зеленият чай се подпомага отслабването и изгарянето на мазнини. Животни, на които е даден екстракта, поддържат по-малко тегло от животни, на които не е даден зелен чай.  Експертите препоръчват да пиете Зелен чай, в идеалния случай от осем чаши на ден или просто да си вземете като хранителна добавка.

Рибено масло

Рибено масло е задължителна хранителна добавка за всеки активно спортуващ мъж. Повечето хора между 20 и 30 годин не мислят много за състоянието на сърцето си, но ако имате фамилна анамнеза за сърдечно-съдови заболявания, трябва да започнете прием на рибено масло. Специалистите препоръчват като най-малко един до два грама на ден. Бъдете наясно, това не е хранителна добавка, от която да се пестят пари. Евтиното рибено масло може да има вкус на риба и да хълцате с вкус на херинга през целия ден. Висококачествените продукти са скъпи, но те имат минимален вкус на риба. на пазара в момента се предлагат хиляди хапчета, затова избирайте смао най-доброто.